Actuele info

30.06.2016

Facebook stelt netwerk opnieuw open voor alle Belgen

Het Brusselse Hof van Beroep heeft beslist, in tegenstelling tot de beslissing in eerste aanleg, dat het Facebook opnieuw toegestaan is om niet-ingelogde Belgische internetters twee jaar te volgen via de zng. datr-coockie. Het Brusselse Hof van Beroep zag niet in waarom de zaak hoogdringend is.

Deze uitspraak betekent echter geenszins het einde van de oorlog tussen de Belgische Privacycommissie en Facebook aangezien de procedure ten gronde nog steeds loopt en de inhoudelijke behandeling aldus nog niet plaatsvond.

Bovendien bekijkt de Belgische Privacycommissie haar mogelijkheden in cassatie. Tot slot roert ook Belgie zich en kondigt zij aan standpunt te zullen innemen in de zaak die momenteel hangt voor het Europese Hof van Justitie naar aanleiding van een prejudiciële vraag vanwege een Duitse rechtbank over het coockiebeleid van Facebook.

Stijn Tutenel | stijn.tutenel@consenso.be

Tags: Private - Intellectuele rechten, ICT-recht & recht op privacy

23.06.2016

ConSenso-Advocaten neemt zijn intrek in historisch pand aan het Vrijthof in Tongeren

ConSenso-Advocaten, met vestigingen in Tongeren en Genk, neemt vanaf 24 juni 2016 zijn intrek in een geklasseerde herenwoning op de hoek van de Piepelpoel, recht tegenover de ingang van het gerechtsgebouw, te Tongeren.

Het pand deed in het verleden nog dienst als jeugdrechtbank en ontmoetingscentrum voor bejaarden, beter gekend als "de Piepel".

Felix Ruysschaert, advocaat-vennoot: "We hebben er alles aan gedaan om het pand volledig in orde te zetten voor de start van de Kroningsfeesten. Dat is gelukt dankzij de nauwe samenwerking met de Stad Tongeren, Onroerend Erfgoed en DFM-architecten."

Britta Delbrouck, ook advocaat-vennoot: "Ik ben opgetogen met de centrale ligging van het kantoor, aan het recent opgewaardeerde Vrijthof en vlak tegenover de rechtbank. Dit is praktisch voor ons maar zeker ook voor de cliënten."

De Tongerse vestiging zal 8 advocaten en 3 bedienden huisvesten.

Tags: ConSenso nieuws