Voor professionelen

Strafrecht in onderneming

Wat kan u doen als uw onderneming slachtoffer wordt van (loon)diefstal? Welke straf riskeert u wanneer u als ondernemer-bestuurder vervolgd wordt? En wat als de politie voor de deur van uw onderneming staat? Strafrecht in ondernemingen vergt een persoonlijke en discrete aanpak. Een sterke en open vertrouwensband is dan ook cruciaal. Hoe we die opbouwen? Met heldere, eerlijke communicatie en persoonlijk advies in mensentaal.

Uw team van experten

Strafrecht in onderneming

Wat wij voor jou
kunnen betekenen

U brengt uw verhaal in alle vertrouwelijkheid. Vervolgens zetten wij, met een no-nonsenseaanpak, al uw opties op een rijtje. Eerlijk en realistisch. Want bij onhaalbare beloftes is niemand gebaat. 

 

Hoe wij het verschil maken binnen ondernemingsstrafrecht? Door samen te werken met de verschillende teams over diverse rechtstakken heen. Zo kan u vertrouwen op verstaanbaar én volledig advies.

Subdisciplines

Fiscaal-economisch strafrecht

Het ConSenso-strafrechtteam is gespecialiseerd in misdrijven die verband houden met de economische activiteiten van ondernemingen. Heeft u te maken met een geval van valsheid in geschrifte, misbruik van vertrouwen of boekhoudkundige en vennootschapsrechtelijke misdrijven? Werd u het slachtoffer van een digitaal misdrijf zoals informaticafraude of hacking? 

 

Uw ConSenso-specialist onderneemt voor u de nodige stappen. Ook in witwasmisdrijven en failissementsmisdrijven kan u rekenen op onze expertise.

Accijnsfraude & douanemisdrijven

Het ontduiken van accijnzen en btw of de opslag van onveraccijnsde goederen heeft niet enkel fiscale, maar vaak ook strafrechtelijke gevolgen. Wordt u verdacht van accijnsfraude of een misdrijf in het kader van het DMS-systeem? Of ontvangt u een naheffing omwille van ontdoken belasting? 

 

Laat u bijstaan door het ConSenso-team strafrecht en het team fiscaliteit. Wij pluizen de zaak persoonlijk voor u uit.

Sociaal strafrecht

Voor sommige inbreuken die onder het sociaal strafrecht vallen, worden bijzondere straffen opgelegd. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een exploitatieverbod, een beroepsverbod of een bedrijfssluiting. Ook hier biedt ConSenso de juiste expertise. 

 

In nauwe samenwerking met het team sociaal recht staat ons team strafrecht zowel werkgevers als hun werknemers bij. Dit onder andere tijdens de onderzoeken van de sociale inspectie, maar ook bij procedures voor de correctionele rechtbank.

Misdrijven van stedenbouw & ruimtelijke ordening

De stedenbouwkundig inspecteur of het Openbaar Ministerie kunnen stedenbouwmisdrijven opsporen of vervolgen. Dit kan u overkomen als u werken uitvoert zonder voorafgaande omgevingsvergunning, maar ook indien u als eigenaar toestaat dat een stedenbouwkundig misdrijf wordt gepleegd. Het resultaat kan een stevige geldboete of zelfs het herstel in de oorspronkelijke staat zijn. 

 

Het team strafrecht bij ConSenso werkt nauw samen met het team publiekrecht om u als betrokkene zo goed mogelijk bij te staan.

Vervolging door FAVV en FAGG

Inbreuken op de wetgeving inzake voedselveiligheid, dierenwelzijn en geneesmiddelen kunnen strafrechtelijk vervolgd worden door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) of het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG). 

 

De strafrecht-experten bij ConSenso ondersteunen u, als producent of distributeur, tijdens het onderzoek door deze agentschappen. Ook bij een administratieve of correctionele vervolging, kan u rekenen op een persoonlijke bijstand en opvolging door het ConSenso-team.