Actuele info

17.11.2015

ConSenso Advocaten organiseert samen met HorecaCoach en LWB het SixBurnEvent.

Het SixBurnEvent is een evenement specifiek voor horeca-ondernemers waarbij enerzijds de horeca-maatregelen worden uiteengezet door mr. Linda Lemmens van ons kantoor. Anderzijds worden er door HorecaCoach tips en tricks gegeven om binnen horeca-ondernemingen creatief te denken en te organiseren.

Het event vindt aanstaande maandag 23 november plaats en een tweede maal op maandag 30 november.

Inschrijven kan via http://www.horecaconnect.be 

Linda Lemmens & Janne Poets.

Tags: ConSenso nieuws, Corporate - Arbeidsrecht en sociale zekerheid

08.11.2015

Consenso verbouwt in Genk

Om de dienstverlening naar de cliënten toe te optimaliseren, werden onze kantoren in Genk verbouwd. Naast de inrichting van een multifunctionele lounge (zie foto), werden op de onderste verdieping ook nog twee bijkomende kantoorruimten en spreekkamers ingericht. Naast de optimalisatie van onze technische ondersteuning, zal ook kortelings het kantoormeubilair in een nieuw kleedje worden gestoken..

Tags: ConSenso nieuws

Het erfrecht wordt nu ook deels Europees geregeld.

De Verordering is op 17 augustus 2015  in werking getreden..

De Verordening regelt onder meer  welk nationaal recht van toepassing is op de vererving van een internationale nalatenschap. Dit is een grensoverschrijdende nalatenschap; vb. u hebt een onroerend goed in Spanje.De volledige nalatenschap zal vanaf 17 augustus 2015 vererven volgens het recht van de gewone verblijfplaats van de erflater op het ogenblik van het overlijden. Er is een rechtskeuze mogelijk voor het recht van de nationaliteit van de erflater. Dat moet dan wel expliciet vermeld worden in een testament.

Lees meer

Tags: Corporate - Fiscaal recht/vermogensplanning, Private - Erfrecht, schenkingen & familiaal vermogensrecht, Private - Fiscaal recht & vermogensplanning