Waarom Consenso

Consenso DNA

Geschiedenis

In februari 1980 legden mr. Michel Vanbuul en mr. Georges Alofs in Tongeren de grondslag voor het huidige advocatenkantoor dat tot 30 juni 2016 gevestigd was aan de Achttiende Oogstwal 37. Vanaf dan verhuisde het kantoor naar een grondig gerenoveerd historisch pand op het Vrijtof (Piepelpoel 13), recht tegenover de Rechtbanken. en de juridische diensten van het arrondissement

Het kantoor kende een dynamische groei en werd stelselmatig uitgebreid tot één van de toonaangevende advocatenkantoren in Limburg met specialisten in vrijwel elke rechtsmaterie.

In 2008 werd een tweede vestiging geopend, aanvankelijk aan de Bochtlaan te Genk, maar korte tijd nadien, onder druk van de toenemende uitbreiding, naar een eigen professioneel kantoorgebouw op het industrieterrein Genk-Zuid, aan de Henry Fordlaan 47.

Het kantoor ligt op enkele minuten rijden van Hasselt, de universitaire campus en diverse autosnelwegen. Een aangepaste infrastructuur garandeert het nodige werkcomfort, met een ruime parking achter het kantoorgebouw.

Vandaag kent het kantoor een dertigtal medewerkers waarvan twee/derden advocaten en de overige kantoorgenoten bestaan uit administratieve, bijzonder opgeleide bedienden.

ConSenso opteert voor een professionele maar ook open benadering, met klemtoon op taakverdeling en specialisatie, gekoppeld aan continue opleiding binnen en buiten het kantoor.

De traditie wil dat er ook een actieve participatie is in de eigen beroeporganisatie. De twee stichters, Mrs. Michel Vanbuul en Georges Alofs waren beiden Stafhouder, en ook Mrs. Bernard Mailleux (2002-2004) en Felix Ruysschaert (2010-2012) werden in die functie verkozen. Mr. Bernard Mailleux werd opnieuwe verkozen tot Stafhouder vanaf 1 september 2016, maar dan van de gefuseerde nieuwe Balie Limburg.,  Daarnaast zijn heel wat advocaten actief als docent of wetenschappelijk auteur.