Actuele info

09.04.2019

Nieuwigheden vennootschapsrecht.

Bart Smets van Consenso-advocaten zal op 22 mei (Heverlee) en op 23 mei (Antwerpen) de  belangrijkste wijzigingen en ontwikkelingen bespreken op wetgevend en jurisprudentieel vlak  die zich recent hebben voorgedaan op vlak van het vennootschapsrecht.

In dit seminarie zullen de overgangsbepalingen van de nieuwe vennootschapswet worden toegelicht evenals de eventuele acties die kunnen en moeten worden ondernomen.

Tevens zal de relevante rechtspraak die in 2018 is verschenen worden besproken. Zullen hierbij o.m. aan bod komen:

  • bestuur en belangenconflicten;
  • misbruik van meerderheid;
  • de algemene vergadering: verloop en oproeping;
  • bestuurdersaansprakelijkheid;
  • knelpunten bij aandelentransacties;
  • ontbinding;
  • overdrachten van aandelen: clausules en garanties

Lees meer

Tags: ConSenso - opleidingen & cursussen

20.03.2019

Mrs. Bart Windey en Bart Smets over de nieuwe kapitaalloze bv in de (fiscale) praktijk.

De beide Consenso advocaten spreken voor de fiscale club UCCL te Leuven. Ze benaderen er de nieuwe rechtsvorm van de onderneming vanuit de praktijk.

Naast de concrete wijzigingen bij de oprichting, handelen ze ook over het gewijzigde fiscale regime.

https://www.ucll.be/studeren/navorming/fiscaleclubleuven/fiscaleclubleuven-voorjaar2019/fiscaleclubleuven-voorjaar2019-kapitaallozebv

Lees meer

Tags: ConSenso - opleidingen & cursussen, Corporate - Fiscaal recht/vermogensplanning, Corporate - Vennootschappen en Verenigingen, Private - Fiscaal recht & vermogensplanning

19.03.2019

Hof van Beroep Antwerpen: afwervingsclausule van een uitzendkantoor bij gebreke aan overeenkomst is ongeldig.

U herinnert zich misschien de veelbesproken uitspraak van de Rechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen m.b.t. de rechtsgeldigheid van een afwervingsclausule gehanteerd door een uitzendkantoor.

De rechtbank, in haar vonnis dd. 07/03/2017, oordeelde dat “Door ongevraagd kandidatenprofielen te bezorgen aan werkgevers per e-mail, nemen de interimkantoren die op die wijze te werk gaan zelf het risico dat hun inspanningen even goed niet in een contract kunnen resulteren en derhalve onvergoed blijven.”

Het Hof heeft dat nu in graad van beroep bevestigd.

Mr. Janne Poets

Lees meer

Tags: Corporate - Arbeidsrecht en sociale zekerheid, Corporate - Economisch recht met o.a. marktpraktijken, Private - Arbeidsrecht en sociale zekerheid

01.03.2019

Laurens Evens wint Limburgse pleitwedstrijd!

De sfeer in de Tongerse Assissenzaal  was op 28 februari anders dan gebruikelijk. Geen beschuldigde  in de zaal maar wel 8 finalisten die streden om de wisselbeker van de Limburgse pleitwedstrijd. Onder de kundige leiding van de jury, geleid door rechtbankvoorzitter Tony Heeren, konden de acht kandidaten, die uit diverse voorrondes van 56 kandidaten waren geselecteerd, het tegen elkaar opnemen.

Het was voor Consenso dan ook een grote eer toen een van hun jongste kantoorgenoten, Laurens Evens,  tot overwinnaar werd uitgeroepen  en bovendien de Limburgse Jonge Balie zal vertegenwoordigen in de eindstrijd van het Vlaams pleitjuweel, waar elke balie zijn beste pleiters naar toe stuurt!

Tags: ConSenso nieuws