Actuele info

01.10.2020

€ 82 miljoen boete voor vier sigarettenfabrikanten die concurrentie vervalsten

De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt heeft vier grote sigarettenfabrikanten, waaronder de Belgische BV Philip Morris Benelux, een boete opgelegd van meer dan € 82 miljoen wegens vervalsing van de concurrentie tussen juli 2008 en juli 2011. Er werd onderling informatie uitgewisseld over toekomstige prijzen van hun producten. Dit kwalificeert als een verboden oneerlijke handelspraktijk.

 

Lees meer

Tags: ConSenso nieuws, Corporate - Intellectuele eigendomsrechten en ICT

01.10.2020

Merkenconflict tussen het Gentse Kunstencentrum ‘Vooruit’ en de nieuwe naamkeuze van de sp.a

Op 9 september 2020 kondigde spa. voorzitter Conner Rousseau het nieuws aan dat de sp.a voortaan “Vooruit” zal heten. Dit was uiteraard niet naar de zin van het gelijknamige Gentse Kunstencentrum Vooruit, dat van mening is dat de naamsverandering van de sp.a verwarring kan veroorzaken bij het publiek.

Lees meer

Tags: ConSenso nieuws, Corporate - Intellectuele eigendomsrechten en ICT, Private - Intellectuele rechten, ICT-recht & recht op privacy

13.08.2020

Zijn uw leverings- en factuurvoorwaarden nog geldig op 1 december 2020?

De wetgever heeft op basis van een Europese richtlijn zwaar ingegrepen in de regelgeving van overeenkomsten tussen ondernemingen. (B2B)

Een belangrijk luik wordt op 1 december 2020 van kracht.

Als in de overeenkomst voorwaarden zijn opgenomen die een kennelijk onevenwicht scheppen tussen de rechten en plichten van partijen, dan zijn die onrechtmatig, verboden en nietig…

 

Lees meer

Tags: Corporate - Economisch recht met o.a. marktpraktijken, Corporate - Handelscontracten en handelsgeschillen

18.03.2020

ConSenso in Covid 19 tijden.

Bij ConSenso blijven wij u tijdens de Covid 19 pandemie  met raad en daad bijstaan.

De gezondheid van ons cliënteel én onze medewerkers staat echter steeds centraal. Om die reden hebben wij dan ook conform de opgelegde regels  gepaste maatregelen genomen, en daarnaast het verlies aan beschikbaarheid tot een absoluut minimum  herleid:

Lees meer

Tags: ConSenso nieuws